Afvoer ontstoppen Heerlen

Niets is zo vervelend als een toilet of douche die niet werkt. Het komt ook altijd ongelegen: u bent al te laat voor uw werk of u geeft een feestje. Zelf de afvoer ontstoppen kan u bovendien veel tijd kosten, zeker als de verstopping hardnekkiger is gedacht. Onze riooldeskundige uit Heerlen helpt u dan graag.

Zelf uw afvoer ontstoppen: een paar methodes

Misschien wilt u liever eerst zelf uw afvoer proberen te ontstoppen. Als het om een lichte verstopping gaat, dan heeft u best kans van slagen. Met de volgende tips helpen wij u graag op weg: wat kunt u gebruiken en wat kunt u beter níet gebruiken?

  1. Plaats een rubberen ontstopper op de geblokkeerde afvoer. Beweeg de ontstopper op en neer. Zet er wat kracht achter: dit versterkt het zuigeffect van het rubber.
  2. Strooi een (half) pak soda in de afvoer. Voeg hier warm of heet water aan toe. Let op: gebruik geen kokend water, want deze kan kunststof leidingen beschadigen. En wat doet de soda? Deze kan eventuele vetresten oplossen.
  3. U kunt de sifon losmaken en deze van binnen reinigen. Plaats deze na afloop wel zorgvuldig terug, anders krijgt u last van lekkages.

Afvoer ontstopping: is er een ernstig rioolprobleem?

Het kan voorkomen dat afvoeren geblokkeerd zijn door een - voor u onzichtbaar - rioolprobleem. Hierbij kunt u denken aan boomwortels die in leidingen groeien of aan verzakking van het riool, waardoor de leidingen niet meer goed op elkaar aansluiten en de resten blijven steken. Onze specialist kan dan een inspectie voor u uitvoeren. Uw riolering wordt dan met een rioolcamera onderzocht op gebreken.

Kosten afvoer ontstoppen Heerlen

Onze experts ontstoppen uw afvoer het liefst zonder onnodig hak- en breekwerk. Daarom doen ze goed onderzoek naar wat de verstopping precies veroorzaakt. Een afvoer ontstopping kan al binnen een uur, afhankelijk van de ernst. Is er meer aan de hand, dan kan onze expert een inspectie uitvoeren. Al dit soort werkzaamheden komen terug op uw bon. Zo weet u precies hoeveel u betaalt en waarvoor.

Toekomstige blokkades voorkomen?

Na een ingreep zit u niet te wachten op een volgende verstopping. Daarom hebben we onze experts om tips gevraagd die u helpen om uw afvoeren te onderhouden.

  • Te veel kalk in het water? Met azijn kunt u uw afvoeren ontkalken.
  • Spoelt u uw afvoeren eens per maand schoon met soda en heet water?
  • Verwijder zoveel mogelijk haren uit uw wasbak, douche of gootsteen na een wasbeurt.

Vandaag uw afvoer ontstoppen? Vandaag geregeld.

Onze rioolvakman in Heerlen is op alles voorbereid. Heftige verstoppingen door vet, haren of ander materiaal kunnen met vele middelen en op vele manieren worden opgelost. Ook voor grotere rioolproblemen kunt u ons bellen: al onze specialisten hebben jarenlange ervaring met het riool en gebruiken alleen gereedschap van hoge kwaliteit.

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!